WERKWIJZE

Wat is coachen?
Coachen is nog een vrij jong vak en helaas geen beschermd beroep. Allerlei vormen van begeleiding kunnen ‘coaching’ worden genoemd en er zijn veel opvattingen over coachen. Daarom wil ik duidelijk beschrijven en verantwoorden wat ik doe. 

Voor mij is coachen een begeleidingsvorm waarbij de coach zijn of haar client uitdaagt en ondersteunt in een ontwikkelingsproces dat gericht is op de toekomst, door de client zelf wordt gestuurd, aansluit bij de ervaringen van de client en waarin de relatie tussen begeleider en client gelijkwaardig is. 

Die gelijkwaardigheid maakt coaching anders dan alle andere begeleidingsvormen. Omdat ik als coach werk vanuit gelijkwaardigheid adviseer ik niet en stel ik geen diagnoses. 

Antwoorden
Ten diepste geloof ik namelijk dat jij zelf het antwoord weet op al jouw vragen. Ik ga je dus niet vertellen hoe het zit en hoe het werkt bij jou. Dat weet jij alleen. Ik ga je wel uitdagen om jouw eigen antwoorden te vinden. Daarbij zal ik je stevig en liefdevol ondersteunen en naast je staan.

De Ander is nodig
Want om jezelf te leren kennen, heb je de ontmoeting en soms ook de confrontatie met een ander nodig. Iemand die je vragen stelt en een spiegel voor je is, waardoor je jezelf kunt ervaren en leert begrijpen.

Intakegesprek/traject
Je bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een vrijblijvend intakegesprek. Na dit gesprek kun je besluiten of je verder wilt met een traject, dat meestal bestaat uit 5-7 sessies van maximaal 1,5 uur.

De gesprekken vinden plaats in Rijnsburg. Het is ook mogelijk om online sessies af te spreken. 

Spiegelsessie
Loop je ergens tegenaan, maar heb je op dit moment geen mogelijkheid om een heel traject te volgen, maak dan een afspraak voor een spiegelsessie. Kort en krachtig kun je in één gesprek werken aan meer (zelf-)inzicht en verrassende ontdekkingen doen.

 “De mens ontwikkelt zich niet aan zichzelf, maar aan de Ander”
– Martin Buber.

Mijn wijze van begeleiden
Mijn wijze van begeleiden is ontwikkelingsgericht. Dat betekent dat ik niet gericht ben op een oplossing (die is meestal vrij snel gevonden…) maar op jouw ontwikkeling. Ik laat je ontdekken, wat jouw probleem met jezelf te maken heeft en wat jouw eigen aandeel en verantwoordelijkheid hierin zijn.

Deze weg
Deze weg is vaak confronterend, vraagt tijd en gaat dwars door pijn en ongemak heen.
Maar, wát een bevrijding wanneer je dit leerproces aangaat en langzaam maar zeker steeds meer in vrijheid jezelf wordt. En van daaruit, liefdevolle en gezonde relaties met anderen aan kan gaan.

“Our greatest glory is not in never falling,
but in rising every time we fall.”
– Confucius.

 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en houd mij in al mijn werkzaamheden aan de Internationale Ethische Code.

 

 

 

 

Beoordeling WERKWIJZE.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *